Nuodeme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Nuodeme

Nuokku
 
PääsivuPääsivu  Latest imagesLatest images  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Aseet

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Lotengo
Ylidemoni
Ylidemoni
Lotengo


Viestien lukumäärä : 431
Ikä : 30
Nainen
Paikkakunta : Korvessa
Huumori : Likainen
Rekisteröitynyt : 10.08.2008

Aseet Empty
ViestiAihe: Aseet   Aseet Icon_minitimeLa Syys 20, 2008 1:45 pm

Nuodemen aseita. Punaisesta otsikosta klikkaamalla näet aseesta kuvan.

Miekat

Näitä luonnollisesti esiintyy Nuodemessa. Esittelen alla muutamia.

Gladius

Tämä on lyhyt miekka, jota käytetään pistämiseen ja lyömiseen eli se on lähitaisteluase. Gladiuksen pituus vaihtelee 30-60 senttimetrin välillä ja terä on noin 4-10 senttimetriä leveä.

Spatha

Pitkämiekka, joka on noin 100 senttimetriä pitkä ja sen terä on noin 5-7 senttimetriä leveä. Tämä miekka on poikkeuksetta suora ja se on erityisesti hyödyksi ratsuväelle.

Tachi

Pitkä yhden tai kahden käden yksiteräinen lyömä- ja viiltomiekka. Sen pituus on noin 1-1,2 metriä ja sitä kannetaan vyöllä huotrassa kahden kannatusnyörin varassa teräpuoli alaspäin.

Katana

Kahden käden lyömämiekka tai pitkämiekka. Tietyllä tavalla kaarrettu yksiteräinen miekka, jota kannetaan useimmiten teräpuoli ylöspäin

Wakizashi

Lyhyt lyömämiekka. Hieman käyrä ylöspäin ja terä on teroitettu ainoastaan alapuolelta. Pituutta tällä miekalla on noin 30-60 senttimetriä.

Floretti

Hyvin ohut ja kevyt pistomiekka.

Keihäät

Näitä on myös Nuodemessa. En tiedä keihäistä paljoakaan, joten tiedot voivat olla hyvinkin vajavaisia. Jos joku tietää enemmän voi kertoa minullekin.

Metsästyskeihäs

Monenlaisia keihäitä käytetään metsästyksessä riippuen riistasta. Suurpetoja ja esimerkiksi vihaisia villisikoja metsästettäessä suositaan keskimittaista (noin 2 metriä) raskasta keihästä, jossa on usein vielä terän alla poikkiterä, jonka tarkoituksena on estää osuman saaneen pedon hyökkääminen keihäänvartta pitkin sen käyttäjän kimppuun. Kauriita ja muita pienempiä eläimiä metsästetään kevyemmillä keihäillä ja heittokeihäillä. Metsästyskeihäiden yhteinen nimittäjä on niiden suhteellinen lyhyys, joka mahdollistaa helpon ja nopean käsittelyn.

Taistelukeihäs

Taistelukeihäät ovat useimmiten raskaita, lyhyitä tai keskipituisia ja leveäteräisiä. Joskus terällä on sekä leikkaava että pistävä osa. Terän pituus vaihtelee 20 cm:stä aina jopa 50 cm:iin asti, joissakin keihäissä on myös metsästyskeihäistä tuttu poikkiterä, jolla voidaan torjua vastustajan lyöntejä.

Heittokeihäs

Kevyt ja terävä heittokeihäs on ihanteellinen pienten ja arkojen eläinten kaatamiseen ja suurempien haavoittamiseen. Taistelussa käytetyt heittokeihäät ovat useimmiten hieman raskaampia ja varsin etupainoisia. Niiden tehtävänä on paitsi tappaa vihollisia, myös tarttua kilpiin kiinni ja tehdä ne näin tehottomiksi.

Hilpari

Hilparit ovat moninaisia ja moniin eri tarkoituksiin suunniteltuja moniteräisiä salkoaseita, joissa yhdistyy esimerkiksi viilto-, pisto- ja murskausominaisuuksia.

Peitsi

Ratsuväen käyttämä keihäs, joka on joko yhden tai kahden käden ase.

Tuliaseet


Ja kyllä, Nuodemessa on tuliaseita. En ryhdy selittämään yksityiskohtaisesti jokaista erilaista asetta. Kerron vain jotain ja saatte selvittää itse lisää. Joutuisin nimittäin kaiken selittäessäni kirjoittamaan tätä koko yön.

Kivääri

pitkäpiippuinen, tukilla eli perällä varustettu tuliase

Pistooli

Lyhyt ja kevyt, ammuttaessa ampujan käden tai käsien varassa pidettävä ase.

Revolveri

yksipiippuinen pistoolimallinen yhden käden tuliase, jossa patruunat ladataan liipaisimen painalluksesta tai iskuvasaran virityksestä pyörivään tavallisesti 6-reikäiseen sylinteriin, niin kutsuttuun rullaan, joka toimii sekä aseen makasiinina että patruunapesänä.

Muut


Tähän kategoriaan kuuluvat kaikki muut mitä nyt tulee mieleen. Jos haluat tuoda Nuodemeen aseen, jota ei ole missään listassa, voisitko ystävällisesti lähettää minulle eli Lotengolle yksityisviestillä tiedot tästä aseesta niin lisään sen sitten tänne.

Jousi

Joustavasta kaaresta ja jänteestä koostuva ase, jolla ammutaan nuolia.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.freewebs.com/begeerte
 
Aseet
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nuodeme :: Väliaikaiset kotisivut :: Tekniikka ja aseet-
Siirry: